Rusia și-a trimis trupe la granița cu Coreea de Nord de teama unui conflict militar între Washington și Phenian. Moscova refuză să comenteze informațiile

Rusia a trimis trupe la granița cu Coreea de Nord în eventualitatea în care Statele Unite vor ataca această țară. Vladimir Putin se teme de producere unui asemenea scenariu deoarece Rusia se va confrunta cu un număr mare de cetățeni nord-coreeni care vor fugi din calea războiului, relatează New Europe.

Sursă foto: wikipedia.org

Mass-media locală din estul îndepărtat a relatat că au fost surprinse convoaie militare care călătoreau pe calea ferată către granița cu Coreea de Nord începând cu sfârșitul trecut de săptămână.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri peskov a refuzat să comenteze informațiile, precizând că desfășurările de trupe rusești în interiorul granițelor Rusiei nu reprezintă o chestiune publică.

Atât SUA, cât și Coreea de Nord au avertizat cu privire la posibilitatea unui atac preemptiv pentru dezarmarea intențiilor celeilalte părți.

Și China se teme de un potențial conflict armat între cele două părți, suspendându-și zborurile către Phenian. Pe 16 aprilie statul nord-coreean a eșuat în lansarea unei rachete balistice, aceasta având loc la numai o zi după ce autoritățile de la Phenian au organizat o paradă militară pentru a marca ziua de naștere a fondatorului statului.

Cu toate că noua administrație de la Casa Albă nu dorește să fie la fel de îngăduitoare cu statul conduse de Kim Jong-Un, vicepreședintele Mike Pence declarând că „era răbdării strategice” americane faţă de Coreea de Nord s-a încheiat”, Phenianul a continuă să transmită mesaje sfidătoare.

Potrivit declarațiilor unui oficial nord-coreean, țara sa va continua să testeze rachete în pofida condamnărilor internaţionale şi a tensiunilor tot mai mari cu Statele Unite. Mai mult, acesta a ameninţat cu un „război total” dacă Statele Unite vor fi atât de „nechibzuite să recurgă la mijloace militare”.

Pence a avertizat regimul nord-coreean, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele interimar sud-coreean Hwang Kyo-ahn, să nu pună la încercare răbdarea preşedintelui american Donald Trump.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *