Rusia va crește cu 50% cheltuielile pentru arsenalul de arme nucleare

russian moneyRusia spune că va creşte cu 50 la sută cheltuielile pentru arsenalul de arme nucleare, în timp ce bugetul total al Armatei ruse va fi mărit cu 60 la sută în următorii trei ani. Dar observatorii avizaţi ai Kremlinului susţin că adevărata valoare a cheltuielilor militare ale Moscovei – atât în ​​prezent, cât şi în viitor – este de fapt mult mai mare faţă de ceea ce ruşii dezvăluie.

Raportul oficial al Dumei de stat, lansat pe 8 octombrie, alocă 1.4 miliarde de dolari cheltuielilor pentru armele nucleare până în 2016, o creştere dramatică de la bugetul din acest an- 886 milioane $. Se spune că bugetul militar global al Rusiei va atinge valoarea de 102.3 miliarde dolari în 2016, faţă de 63.5 miliarde dolari în prezent. Moscova recunoaşte că această creştere semnificativă a cheltuielilor apare într-o perioadă dificilă pentru economia Rusiei.

Analiştii CIA consideră că bugetul de 886 dolari alocat pentru cheltuielile nucleare nu poate fi real dearece Marina Rusă a lansat trei noi rachete balistice Borey în testele de pe mare şi construieşte o nouă rachetă balistică submarină, Bulava. În plus, Forţele aeriene au achiziţionat noi rachete balistice, precum şi unele intercontinentale. Aşadar,conform americanilor de la Langley’s Intelligence Group, toate aceste cheltuieli nu ar fi putut fi acoperite cu suma vehiculată de Kremlin.

Sursa: Adevarul.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.