Efectele austeritatii: Xenofobie in crestere in sistemele medicale europene

control medicalMasurile de austeritate adoptate in Europa, ca raspuns la criza datoriei publice au un impact devastator asupra serviciilor medicale, care se concretizeaza in cresterea xenofobiei in tari precum Grecia si Spania, a declarat grupul umanitar “Doctors of the World”, ieri, 9 aprilie, potrivit EurActiv.com.

Cresterea somajului si a saraciei in intrega aEuropa au generat situatii de extreme stigmatizand migrantii, au afirmat “Doctors of the World” in raportul lor din 2012 “Accesul la asistenta medicala in Europa, in vreme de criza si xenofobie”.

Raportul organizatiei pentru anul 2012 se refera la datele colectate in 14 orase din sapte tari si  arata o crestere a actelor xenofobice si a reglementarilor in Grecia, dar si alte tari europene, ca rezultate ale masurilor de austeritate.

Aproape 81% dintre pacientii care au apelat la clinica “Doctors of the World” nu au avut posibilitatea de a accesa ingrijire medicala fara sa plateasca costul total iar 49% aveau locuinte instabile sau temporare. Printre paceintii care au vorbit despre violenta, 27% au raportat ca au suferit acte de violenta dupa venirea lor in tara gazda, 20% au raportat ca le-a fost refuzat accesul la ingrijire medicala de catre un furnizor in ultimele 12 luni (mai ales in Spania, 62%).

Detalii aici.

Sursa: EurActiv.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.