Dr. Adrian Streinu-Cercel îndeamnă viitorii medici să folosească tabletele

dr strainu cercelMarți, 1 octombrie 2013, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, eveniment ce s-a desfăşurat ȋn Amfiteatrul Facultǎții de Medicinǎ – George Emil Palade, potrivit unui comunicat remis presei.

Ȋn deschiderea evenimentului, Rectorul UMF „Carol Davila”Acad. Ioanel Sinescu a fǎcut o prezentare a oportunitǎților oferite de UMF Carol Davila, recomandȃnd ȋn același timp vizitarea site-ului universitǎții pentru o bunǎ și eficientǎ informare. Ȋn discursul sǎu, rectorul a subliniat faptul cǎ Universitatea „Carol Davila” are menirea de a oferi studenților sǎi „o temelie solidǎ, o bazǎ stabilǎ” ce trebuie continuatǎ „cale de o viațǎ”. Adresȃndu-se numeroșilor studenți prezenți la ceremonie, Acad. Ioanel Sinescu i-a asigurat cǎ au optat pentru „o profesie care poate face oamenii sǎnǎtoși și totodatǎ fericiți. Aveți șansa sǎ descoperiți o profesie fǎrǎ limite din care puteți sǎ faceți o artǎ. Ați ales o profesie ȋn care mediocritatea și incompetența nu au loc, o profesie unde nu existǎ nicio scuzǎ”. Ȋn continuarea discursului sǎu, rectorul i-a ȋndemnat pe studenți sǎ munceascǎ și sǎ nu se demobilizeze, chiar dacǎ uneori le va fi greu.

Rectorul UMF „Carol Davila”, Acad. Ioanel Sinescu a mai precizat faptul cǎ: „Ȋnvǎțǎtura este o avere mare care nu se ȋmpuțineazǎ prin dǎruire. Vǎ asigur cǎ la UMF Carol Davila existǎ mulți profesori dǎruiți.” Studenții au fost ȋndemnați sǎ ținǎ seama si de sintagma „mai ȋntȃi de toate sǎ nu faci rǎu, ca principiu al practicii meseriei medicale.”

Rectorul i-a mai sfǎtuit pe studenți: „sǎ nu uitați nicio clipǎ care este țelul vostru ȋn aceastǎ școalǎ. Vreau sǎ vǎ ȋndemn sǎ ȋnvǎțați bine și sǎ conștientizați faptul cǎ trǎiți o perioadǎ minunatǎ din viațǎ dumneavoastrǎ. Ați venit din toatǎ țara la UMF Carol Davila și sper sǎ percepeți aceastǎ școalǎ ȋn care ȋnvǎțați, ca pe un adevǎrat edificiu de strǎdanii și performanțe. Dorința mea este ca UMF Carol Davila, cu o atȃt de bogatǎ tradiție și cu atȃtea personalitǎți compleșitoare, sǎ acceadǎ ȋntr-un viitor nu foarte ȋndepǎrtat, ȋn topul celor 500 de universitǎți din lume,” a ȋncheiat Acad. Ioanel Sinescu discursul sǎu.

Ȋn continuarea discursurilor de deschidere a anului universitar 2013 – 2014, Președintele Agenției Naționale de Cercetare Științificǎ, Prof. T. Prisecaru a menționat cu emoție cǎ: „Mǎ aflu pentru prima datǎ ȋn amfiteatrul UMF Carol Davila, la deschiderea anului universitar, ȋn fața atȃtor studenți. Una din prioritǎțile noastre naționale este Sǎnǎtatea. Ȋn domeniul medicinei, cercetarea este singura metodǎ care aduce un progres evident. Ȋn același timp, apar noi provocǎri și afecțiuni care trebuie depistate, iar activitatea de cercetare trebuie sǎ fie continuǎ. Ȋntotdeauna sǎ vǎ gȃndiți ȋn tot ceea ce ȋnvǎțați pe viitor, cum puteți sǎ folosiți aceste cunoștinte, cum sǎ creați proceduri, ghiduri și metodologii noi. Practica ȋmpletitǎ cu dorința de cunoaștere reprezintǎ cheia succesului. Vǎ urez mult succes și multǎ perseverențǎ.”

Ȋn același ton cu cele menționate mai sus, Prof. Dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, cadru didactic al prestigioasei universitǎți, le-a urat bun venit bobocilor: „Fiți bineveniți, sǎ dea Dumnezeu sǎ fiți sǎnǎtoși ca sǎ puteți la rȃndul dumneavoastrǎ sǎ ȋnvǎțați sǎ deveniți medici ce provin dintr-o școalǎ de medicinǎ care este recunoscutǎ din punct de vedere al potenței știintifice, al intelectului și al caracterului oamenilor care activeazǎ ȋn UMF Carol Davila. Avem un singur obiectiv, sǎ ȋncercǎm sǎ vǎ creǎm o viațǎ profesionalǎ normalǎ!”

Prezent la ceremonia deschiderii anului universitar la UMF „Carol Davila”, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Președintele Senatului Universitǎții le-a prezentat studenților utilitatea și necesitatea folosirii noilor metode de studiu (i-pad, tabletǎ, smartphone etc.), recomandȃndu-le sǎ intrebuințeze cu ȋncredere  orice nouǎ tehnologie care le oferǎ posibilitatea de a ȋnvǎța și le-a urat acestora un sincer „Spor la treabǎ!”

Prof. Dr. Doina Pleșca, Decanul Facultății de Medicină din cadrul U.M.F. „Carol Davila” le-a urat, de asemenea, bun venit studenților, dorindu-le ȋn același timp „un viitor minunat, plin de realizǎri. Suntem aici sǎ ne bucurǎm alǎturi de dumneavostrǎ, de faptul cǎ sunteți studenții celei mai prestigioase facultǎți de medicinǎ din țarǎ. Drumul de astǎzi sǎ fie un drum al performanței, pe care sǎ porniți cu toții”. Prof. Dr.  Doina Pleșca i-a asigurat totodatǎ pe studenți cǎ ȋmpreunǎ cu dascǎlii facultǎții de medicinǎ, „vǎ vom veghea, astfel ȋncȃt sǎ mergeți drept și fǎrǎ ocolișuri ca sǎ ajungeți  la destinație.”

Decanul Facultății de Farmacie, facultate aflatǎ la ceas aniversar, ȋmplinind 90 de ani de existențǎ, Prof. Dr. Dumitru Lupuleasa le-a mǎrturisit studenților cǎ facultatea pe care o conduce „are cea mai mare vechime, cǎ a creat foarte mulți oameni de valoare care au realizat medicamente.” Decanul Facultǎții de Farmacie, le-a dorit studenților sǎ pǎșeascǎ cu dreptul și cu convingerea cǎ „la UMF Carol Davila o sǎ aveți parte de un corp didactic care este exigent atunci cȃnd trebuie, dar cu care vǎ ȋndemn sǎ comunicați ca sǎ dezlegați orice secrete ale medicinei pe care nu le cunoașteți.”

Nu ȋn ultimul rȃnd, șefa promoției 2007 – 2013, Șerban Andreea, a ținut sǎ le ȋmpǎrtǎșeascǎ noilor studenți cȃteva idei din experiența sa personalǎ: „Pentru mine este finalul unui drum pe care voi ȋl ȋncepeți astazi. A fost un drum frumos, care nu a fost greu, dar cu siguranțǎ nici ușor. Efortul și pasiunea reprezintǎ ingrediente fǎrǎ de care nu se poate scrie rețeta succesului, nu existǎ limite care nu pot sǎ fie ȋndepǎrtate. Facultatea de Medicinǎ este cea ȋn care trebuie sǎ muncim cel mai mult. Ȋn fiecare zi, la spital, am ȋnvǎțat de la pacienți și de la medici cǎ viața nu este a noastrǎ, este doar un dar minunat care trebuie prețuit. Ceea ce vǎ doresc este sǎ faceți o cursǎ frumoasǎ ȋn UMF Carol Davila.”

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 – 2014 s-a desfășurat în prezența conducerii U.M.F. „Carol Davila” și a invitaților sǎi: Președintele Agenției Naționale de Cercetare Științificǎ, Prof. T. Prisecaru și Prof. Dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, care au fost alǎturi de studenții, pǎrinții și cadrele didactice participante la eveniment.

Sursa: Comunicat de presa
Foto: hepato.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *