Studiu: Americanii, cei mai bolnavi dintre bogați

Americanii au o stare de sănătate mai proastă decât cea a populaţiei din alte ţări bogate, mor în medie mai repede şi suferă de mai multe boli, în ciuda faptului că în SUA cheltuielile medicale pe cap de locuitor sunt cele mai ridicate, relevă un raport publicat miercuri de Institutul american de medicină şi preluat de AFP, potrivit Agerpres și RomaniaLibera.ro.

Potrivit raportului, acest dezavantaj al stării de sănătate se înregistrează pentru toate categoriile de vârstă, începând cu nou născuţii şi terminând cu cei în vârstă de 75 de ani.
Chiar şi americanii cei mai înstăriţi, care au o pregătire superioară, venituri ridicate, un stil de viaţă sănătos şi care beneficiază de asigurare medicală par să fie mai puţin sănătoşi decât semenii lor din alte state dezvoltate. ‘Rezultatele cercetării noastre ne-au şocat’, mărturiseşte Steven Woolf, profesor de medicină la Universitatea din Virginia şi coordonator al studiului. ‘Americanii mor şi suferă în proporţii care nu se explică, întrucât populaţiile din alte ţări cu venituri ridicate trăiesc mai mult şi se bucură de o sănătate mai bună’, adaugă el.

Cititi mai multe despre studiu aici.

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto:  wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.