Viitorul asistenţei medicale în lume: statul va oferi tot mai puţin, cetăţenii vor plăti tot mai mult

În ultimii ani, beneficiile medicale oferite de angajatori au devenit un “cadou” obişnuit pentru angajaţii din lumea întreagă. În multe ţări, tendinţa este ca beneficiile asigurate de stat, prin programe publice de sănătate, să acopere tot mai puţin din costurile sănătăţii populaţiei. Drept rezultat, beneficiile oferite de angajatori, cum ar fi asigurări private de sănătate sau abonamente la clinici private sunt tot mai întâlnite, notează studiul Global Medical Trends 2011, realizat de compania de cercetare Towars Watson, potrivit Capital.ro.

Sondajul a fost realizat printre cei mai mari furnizori se servicii medicale şi asiguratori din 37 de ţări din Africa, Asia, Europa şi America de Nord şi Sud. Aceştia au fost rugaţi să specifice creşterile constate în costul serviciilor medicale.

Aproape trei sferturi (72%) dintre cei care au răspuns se aşteaptă la o creştere a costurilor serviciilor medicale mai ales în economiile emergente, în următorii cinci ani. Cei mai mulţi aşteaptă creşteri semnificative de preţ în serviciile de  spitalizare, de peste 10%, în următorii ani.

Sursa: Capital.ro
Foto:  es.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.