Săptămâna „Femeia contează!” – luptă împotriva mobbing-ului şi a discriminării pe piaţa muncii

În perioada 23 – 25 mai 2012 , Asociaţia COLFASA organizează cea de-a doua ediţie a „Săptămânii – Femeia contează!”, pentru a marca lupta împotriva mobbing-ului şi a discriminării pe piaţa muncii. Evenimentele din cadrul “Săptămânii – Femeia contează!” abordează tematici precum: discriminarea, hărţuirea psihologică la locul de muncă (mobbing), egalitatea de şanse şi de gen.

Miercuri 23 mai, tematica va fi: piaţa muncii şi fenomenul de mobbing în România – proiectul „Femeia contează!”. În cadrul acestei zile vor lua cuvântul Massimo Strohhecker (Preşedintele Asociaţiei COLFASA), Roxana Togănel (Manager de proiect, Asociaţia COLFASA),  Cristina Pocora (Preşedinte Comisia pentru Egalitatea de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi din cadrul Camerei Deputaţilor – TBC), Cristina Dumitrache (Vicepreşedinte Comisia pentru Egalitatea de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi din cadrul Camerei Deputaţilor – TBC), Sorin Botezatu (Director Direcția Egalitate de Șanse – Ministerul Muncii),  Adrian Cojocaru (Vicepreşedinte Cartel Alfa),  Mihaela Onofrei (avocat, consilier juridic), Marilena Mihali Viorescu (psihoterapeut),  Ana Maria Benali (consilier carieră), Anna Maria Bittere (asistent social). De asemenea, va fi prezentat Centrul Anti Mobbing de către Flori-Ana Andronache (Coordonator). Seara se va încheia cu GALA “FEMEIA CONTEZĂ!”, găzduită de Teatrul Odeon.

Tema zilei de joi 24 mai este: piaţa muncii şi egalitatea de şanse şi de gen în România. Invitații acestei zile sunt: Tatiana Biagioni (avocat , Consilier pentru Egalitate de Şanse – Provincia Milano, Italia), Anna Danesi (avocat , Provincia Milano, Italia), Ionela Băluţă (Lector Doctor, Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti), Elena Grilli (Asociatia CIOFS-FP – Roma, Italia) , Mădălina Turza (Preşedinte CEDC),  Carmen Musceleanu (viceprimar, Primăria sector 1- TBC), Aurora Martin (Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării), Elena Grilli (Asociația CIOFS-FP – Roma, Italia), Alina Meliță (Human Resources Coordinator la Grand Hotel Continental),  Iuliana Alexa (redactor şef revista Psychologies).  Seminariile din această zi vor fi susținute de Ionela Băluţă și Irina Sorescu (Preşedinte Centrul Parteneriat pentru Egalitate).

Tot în ziua de joi, 24 mai, începând cu orele 14:00, se va desfăşura workshopul “Oportunităţi profesionale pentru expertul în egalitatea de şanse”, organizat în parteneriat de către Asociaţia COLFASA şi Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti.

Workshop-ul își propune să răspundă următoarelor întrebări: Avem nevoie de expertiză în domeniul egalității de șanse? Care sunt domeniile în care expertiza pe egalitate de șanse este prezentă și care sunt factorii care au favorizat acest lucru? Care sunt domeniile în care expertiza pe egalitate de șanse este foarte slab dezvoltată și de ce? Care este situația în celelalte țări europene? În ce măsură proiectele de tipul „Femeia contează!” și programele de master precum masterul Politicile egalității de șanse în context românesc și european (FSPUB) contribuie la dezvoltarea domeniului egalității de șanse?

Coordonator: conf. dr. Ionela Băluță – responabila masterului cu orientare profesională Politicile egalităţii de şanse în context românesc şi european

Vorbitori :

Victoria Popescu – Ministru plenipotenţiar, Corespondent Naţional pe lângă OIF, Direcţia ONU şi Instituţii specializate, MAE

Csaba Ferenc Asztalos – Preşedintele Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Elena Mitrea – Senatul României, Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială (TBC)

Ana Maria Gheorghiu – Inspector, Direcția pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați

Yesim Oruc – Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) (TBC)

Claudia Udrescu – Lector univ. dr., prodecan FSPUB

Workshop-ul va avea loc la Palatul Parlamentului, Sala Nicolae Bălcescu.

Vineri 25 mai, accentul cade pe mobbing – hărţuirea psihologică la locul de muncă. Deschiderea programului o va face coordonatorul Centrului Anti Mobbing – Flori-Ana Andronache. Invitații zilei sunt Laura Petrescu Perlier (profesor Universitatea Spiru Haret București și Universitatea din Strasbourg – expert mobbing), Gennaro Mario Giuseppe (medic, psihiatru, psihoterapeut, consultant al Tribunalului din Brindisi, psihiatru al Penitenciarului din Brindisi și Lecce), Sonia Melgiovani (psiholog, psihoterapeut, specialist în psihologie clinică), Irina Berar (Senior Consultant, CIMP – Centrul pentru Implementarea Managementului Performant),  Ioana Marin (Mediator, Vicepreședinte APMR- Asociația Profesională a Mediatorilor din România). Ziua se va încheia cu două seminarii ținute de Conf. Univ. Dr. Diana Vasile ( preşedintele Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei) și Laura Petrescu Perlier – profesor Universitatea Spiru Haret București și Universitatea din Strasbourg – expert mobbing.

Aflată la a doua ediţie, Săptămâna „Femeia contează!” se înscrie în activitatea de comunicare a proiectului „Femeia contează!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Participarea la evenimente este gratuită în limita locurilor disponibile.

Pentru mai multe informaţii despre proiect vizitaţi site-ul: www.femeiaconteaza.ro.

Despre Asociaţia COLFASA

Asociaţia COLFASA este o organizaţie neguvernamentală, specializată în consultanţa în domeniul politicilor comunitare, pe care îşi propune să le promoveze în România. Asociaţia elaborează proiecte şi oferă servicii de asistenţă tehnică, colaborând cu organizaţii publice sau private din domenii de activitate diverse.

În prezent, Asociaţia COLFASA gestionează 4 proiecte strategice şi 4 proiecte de grant, finanţate din Fondul Social European (FSE).

Asociaţia COLFASA se bazează pe o echipă tânără, caracterizată prin profesionalism, corectitudine, responsabilitate şi implicare maximă în proiectele pe care le desfăşoară.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare :

Nicoleta GOLAI – Coordonator Comunicare

Email: nicoleta.golai@colfasa.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Săptămâna „Femeia contează!” – luptă împotriva mobbing-ului şi a discriminării pe piaţa muncii

  1. Apostol Adrian 06/08/2016 at 16:50

    In unele locuri de munca se intampla lucruri destul de grave ,,,, de exemplu eu mi am dat demisia acum doua luni de la Neste Automotive din cauza sefului de atelier care se numeste Hanga Ionel si care ne hartuia verbal pe toti angajatii din subordinea sa , si asta mai bine de un an de zile pana cand eu nu am mai suportat amenintarile ,,,,, Colegii mei inca suporta ce s e intampla acolo si nu au curajul sa vb pt a nu si pierde serviciul ! Seful mai sus amintit , abuzand de functia pe care o are ne alinta in felul urmator ,, futu va in gura sa va fut de curve , daca nu faceti ce va spun eu , va iau libertatea ! ,,,, bulangiilor ,,,daca nu stati peste program sa munciti va dau afara pe toti si aduc eu alti oameni ,,,,Ajunsesem sa dam cate 20 de lei pt ca era ziua fiului lui de nastere ,ca sa ne lase in pace , dar asta nu s a intamplat ,,,, I si trimitea trepadusii si lingaii sa ne caute prin vestiar si prin lucrurile personale , dar nu ne spuneau niciodata ce cauta ,,,,,desi la 17:30 terminam programul de lucru , el venea si ne dadea de lucru la 17 :25 , spunand ca maine dimineata pleaca lucrarea si daca nu e gata ne da afara ca nu suntem competenti , astfel obligandu ne sa ramanem peste program , iar daca o faceam si terminam lucrarea la timp ii cauta nod in papura sa zica ca nu a iesit bine si o sa ne opreasca din salariu pt a face din nou ,,,,,,,Nu eram lasati sa vb nici intre noi asta sa inteleg ca era o masura ca sa nu punem la cale vre o evadare din puscaria comunista in care lucram ,,,,,etc etc etc ,,,,,Acesti oameni nu au Dumnezeu ! Dumnezeul lor sunt banii !!! Am anuntat directorul Ford ce se intampla acolo cand mi am dat demisia , dar acel om inca lucreaza acolo si abuzeaza in continuare de oameni dar acestora le e frica sa vorbeasca !!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *