Sarkozy a anunţat un plan de eliminare a deficitului bugetar până în 2016

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a anunţat un plan de eliminare a deficitului bugetar până în 2016, prin reduceri de cheltuieli de 75 miliarde de euro şi majorări de venituri de 40 de miliarde de euro, acestea din urmă fiind în cea mai mare parte deja implementate.

Într-un interviu publicat, luni, de publicaţiile Le Republicain Lorrain, L’Est Republicain şi Vosges Matin, Sarkozy a anunţat liniile generale ale planului, fără a da însă detalii legate de diminuarea cheltuielilor. Preşedintele francez ar putea oferi informaţii suplimentare la sfârşitul acestei săptămâni, parte a platformei sale electorale, transmiteBloomberg, potrivit agenţiei Mediafax.

La sfârşitul anului trecut au fost adoptate majorări de taxe echivalente cu venituri noi de 32 de miliarde de euro, iar rezultatele complete vor fi vizibile din acest an. Restul de opt miliarde de euro vor fi asigurate din taxe pe care Sarkozy a promis că le va impune, inclusiv pe veniturile la nivel global ale marilor companii franceze.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.