Sarkozy aşteaptă o “participare masivă” la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy a declarat cu o săptămână înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, într-un interviu acordat săptămânalului Parisien Dimanche, că anticipează o participare masivă la votul din 6 mai.

Întrebat despre posibilitatea de a fi învins în al doilea tur aşa cum anticipează sondajele, potrivit Mediafax, preşedintele-candidat a răspuns: “Vom vedea. Dar vă reamintesc că în urmă cu trei luni toată clasa mediatică îşi punea întrebarea dacă voi intra în al doilea tur”.

Sondajele s-au înşelat atât de mult“, a adăugat el. “Priviţi rata de abţinere, care a fost total supraestimată. Este dramatic”, a declarat el. În primul tur, rata de participare a atins 80 la sută, în timp ce mai multe sondaje anticipau în ultimele săptămâni că aceasta nu va depăşi 75 la sută, chiar 70 la sută.

“Simt cum creşte o mobilizare pe care nu am văzut-o niciodată în toată viaţa mea politică“, a adăugat Sarkozy, “şi, de la primul tur, a mai crescut puţin. Va fi o participare masivă“.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  cinemarx.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *