Sarkozy exclude organizarea unui referendum asupra tratatului de disciplină bugetară

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a exclus, luni, posibilitatea ca în cazul în care va fi reales să supună unui referendum tratatul european de disciplină bugetară în curs de adoptare, considerând subiectul prea complex, anunţă site-ul de ştiri Mediafax.

“Nu este o armă, referendumul este o metodă care prezintă un alt avantaj ce constă în a spune acestei Franţe care suferă din cauza crizei (…) că va avea cuvântul, că nu va fi exclusă din dezbateri şi că poate tranşa un anumit număr de subiecte atunci când există un blocaj manifest” , a adăugat el.

Totuşi, întrebat dacă va supune unui referendum tratatul european vrut în special de Germania pentru a consolida disciplina bugetară în zona euro şi criticat de rivalul său socialist François Hollande care a promis să îl renegocieze, el a răspuns: “nu”.

“Fiind vorba despre un tratat cu 200 sau 250 de articole, nu văd ce întrebare clară ar putea fi”, a continuat el, apărând legitimitatea acestui “pact bugetar” care nu presupune, potrivit lui, renunţarea la suveranitate.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  globalvoicesonline.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.