Sarkozy îi cere fostului director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, să se justifice în faţa justiţiei şi să tacă

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy i-a cerut sâmbătă fostului director al FMI Dominique Strauss-Kahn să se justifice în faţa justiţiei şi să tacă, după ce acesta a relansat ipoteza unui complot politic în cazul Sofitel din New York, informează agenţia  Mediafax.

“Respect profund prezumţia de nevinovăţie, dar când eşti acuzat de ceea ce este acuzat el şi când ai un minim de demnitate, ai decenţa să taci şi să nu mai amplifici ruşinea“, a declarat el în faţa câtorva mii de susţinători.

“În plină campanie electorală (…) domnul Strauss-Kahn începe să dea lecţii de morală şi să afirme că eu sunt responsabil de tot ce i s-a întâmplat lui; este prea mult!“, a declarat Nicolas Sarkozy.

François Hollande a chemat în ajutor o garanţie morală cu greutate, Dominique Strauss Kahn“, a ironizat el.

Jurnalistul american Edward Jay Epstein, care l-a intervievat pe DSK pentru The Guardian, afirmă că acesta a “devenit principala ţintă a serviciilor franceze în februarie sau martie 2011”. “Îi supravegheau faptele şi gesturile”, susţine jurnalistul american.

La 62 de ani, DSK era pe cale să devină principalul rival de stânga al lui Nicolas Sarkozy la alegerile prezidenţiale, când acuzaţiile de viol aduse de Nafissatou Diallo, o cameristă dintr-un hotel din Manhattan au condus la arestarea sa la New York la 14 mai 2011.

Sursa:  Mediafax.ro
Foto:   en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *