Sarkozy vrea să revizuiască acordurile Schengen: “Trebuie implementată o reformă structurală ca aceea pe care tocmai am implementat-o pentru euro”

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a pledat duminică pentru revizuirea acordurilor Schengen şi a ameninţat că va “suspenda participarea” Franţei dacă “un Guvern politic al Schengen” nu este instituit “în următoarele 12 luni”, potrivit Mediafax.ro.

“Acordurile Schengen nu mai permit un răspuns la gravitatea situaţiei. Ele trebuie revizuite. Trebuie implementată pentru Schengen o reformă structurală ca aceea pe care tocmai am implementat-o pentru euro “, a afirmat preşedintele francez, care candidează pentru un al doilea mandat.

“Trebuie să se poată sancţiona, suspenda sau exclude din Schengen un stat deficitar, aşa cum se poate sancţiona un stat din zona euro care nu îşi îndeplineşte obligaţiile” , a precizat el.

“Dacă voi constata că în următoarele 12 luni nu există un progres serios în această direcţie, atunci Franţa îşi va suspenda participarea la acordurile Schengen, până ce negocierile vor reuşi”, a avertizat preşedintele-candidat.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: bibliotecarul.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Sarkozy vrea să revizuiască acordurile Schengen: “Trebuie implementată o reformă structurală ca aceea pe care tocmai am implementat-o pentru euro”

  1. Pingback: Vasile Pușcaș: Poziția lui Sarkozy privind Schengen, o veste proastă pentru România | caleaeuropeana.ro

  2. Pingback: Ora Noua » Vasile Pușcaș: Poziția lui Sarkozy privind Schengen, o veste proastă pentru România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *