Sarkozy vrea să transforme UE în SUA anilor ’30

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat duminică că vrea introducerea unei legi care să dea prioritate la achiziţiile guvernamentale din UE bunurilor produse în Europa, o măsură protecţionistă similară legislaţiei adoptate în SUA în 1933, în timpul Marii Depresiuni, potrivit AFP, citată de Adevarul.ro.

„Franţa a cerut ca Europa să adopte o lege «cumpără produs în Europa» după modelul legii «cumpără produs în SUA» pentru ca astfel de banii publici europeni să beneficieze companiile care produc în Europa. Comerţ corect da, nu concurenţă neloială“, a spus preşedintele francez în timpul unui miting electoral la Villepinte, în apropierea Parisului.

Statul francez ar putea aplica unilateral această regulă, dacă nu se ajunge rapid la un acord la nivel european, a adăugat el.

Legea „cumpără produs în SUA“ a fost introdusă în anii ’30, în timpul Marii Depresiuni. Măsura protecţionistă a impus guvernului federal achiziţia de bunuri fabricate în Statele Unite, pentru a susţine producţia naţională.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.