Scandal pe votul pentru șefii Diplomației UE între europarlamentarii români. Bodu acuză PSD-iștii de vot împotriva României. Severin: este o minciună, o gargară ordinară


Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu acuză lipsa de solidaritate la nivelul reprezentanţilor României în forul legislativ european şi faptul că nu ştiu să fie uniţi nici măcar când interesul naţional o cere. Potrivit Agerpress, Sebastian Bodu îi acuză pe reprezentanţii PSD în Parlamentul European că au votat împotriva României atunci când au acceptat ‘criteriul de merit’ în selecţia şefilor de delegaţie ai Uniunii Europene care vor face parte din Serviciul Extern pentru Acţiune Europeană, adică din corpul diplomatic al Uniunii. “Este o minciună, o gargară ordinară, a declarat europarlamentarul Adrian Severin, pentru caleaeuropeană.ro. Este un comunicat demagogic și mincinos”, a mai adăugat Severin. La rândul ei, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu crede că Sebastian Bodu ar trebui să explice votul negativ pe care europarlamentarii PDL l-au dat în privința concediului de maternitate de 20 de săptămâni.

Bodu: Ca urmare a votului la care au contribuit masiv şi europarlamentarii PSD, România se va alege cu praful de pe tobă

Într-o declaraţie depusă la Parlamentul European, Sebastian Bodu spune că s-ar fi aşteptat ca delegaţia PSD, din care face parte şi un fost ministru de externe, Adrian Severin, să susţină cauza României şi a altor state care au devenit membre mai recent. ‘Noi, românii din Partidul Popular European, am susţinut introducerea criteriilor geografice în formarea corpului diplomatic european – adică numărul de locuitori, numărul de mandate în PE si ponderea voturilor din Consiliu. Din păcate, votul dat astăzi pe criterii naţionale, şi nu pe criterii de doctrine politice, avantajează Statele Membre vechi si dezavantajează Satele Membre noi. Eu personal nu cred în criterii subiective şi echivoce precum meritele, fără a se spune ce înseamnă , fără a se preciza criterii concrete. După câte ştiu eu, inteligenţa este distribuită uniform pe teritoriul Uniunii şi nicidecum, aşa cum cred unii, cu toţi deştepţii în vest şi toţi proştii în est. Ca urmare a votului la care au contribuit masiv şi europarlamentarii PSD, România se va alege cu praful de pe tobă deşi are diplomaţi care chiar ar fi meritat să ocupe funcţii de reprezentanţi diplomatici ai Uniunii în statele terţe’, a declarat Sebastian Bodu.

Europarlamentarul român crede că cei care au votat criteriul de merit şi-au asumat punctul de vedere al raportorului socialist prea repede şi fără a analiza prea mult implicaţiile unui criteriu vag. ‘Este încă o dovadă a faptului că, nici măcar când interesul comun al României primează, nu ştim să vorbim pe o singură voce’, a declarat Sebastian Bodu.

România, dar şi alte state mari devenite mai recent membre ale Uniunii Europene vor fi defavorizate în obţinerea unor posturi de şef de delegaţie în state terţe, ‘vechea Europă’ reuşind să îşi tragă partea leului. Parlamentul European a dezbătut marţi, pentru ca miercuri să voteze şi să bată în cuie, regulile care fac imposibile schimbări la nivelul corpului diplomatic European pentru cel puţin următorii 5 ani.

Domnul Bodu vrea să acopere votul negativ al PDL-iștilor pentru concediul de maternitate

“Domnul Bodu ar trebui mai degrabă să justifice votul negativ pe care europarlamentarii PDL l-au dat astăzi în chestiunea concediului de maternitate de 20 de săptămâni, a declarat pentru caleaeuropeana.ro europarlamentarul PSD Daciana Sârbu. Românilor  nu le pasă de serviciul  diplomatic. Votul pentru mămicile care nasc este mult mai relevant. Noi am reușit să trecem totuși, prin vot, această inițiativă, pentru că am mobilizat socialiștii, verzii și liberalii. Votul  e rezultatul  unor negocieri de ani de zile. Mămicile vor beneficia de concediu de maternitate de 20 de săpt ămâni, înainte de concediul de îngrijire a  copilului,  cu plata integrală”.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *