Scandalul cărnii de cal. UE propune ţărilor membre să facă teste ADN pe produsele cu carne de vită

EU FlagMiniştri ai agriculturii din şapte state europene, între care şi România, au participat miercuri la o reuniune pe tema scandalului substituirii cărnii de vită cu cea de cal. Întrunirea a fost convocată de preşedinţia irlandeză a UE, pe lista participanţilor figurând miniştrii agriculturii din Irlanda, Marea Britanie, Franţa, Luxemburg, Suedia, Polonia şi România, relatează Gandul.info.

Principalele concluzii ale reuniunii de la Bruxelles:

Comisia Europeană (CE) le va cere tuturor statelor membre să efectueze două serii de teste ADN asupra produselor din carne de vită. Analizele vor fi cofinanţate de CE.

– Mai mulţi miniştri europeni au cerut etichetarea la sursă a cărnii.

– Simon Coveney, ministrul agriculturii din Irlanda a explicat că, în acest moment, se cunosc toate informaţiile despre provenienţa cărnii şi despre procesare, problema fiind doar această apariţie a etichetării frauduloase, care ar fi putut să se producă în oricare dintre ţările prin care a trecut carnea.

– Daniel Constantin, ministrul român al Agriculturii, prezent şi el la Bruxelles: “Mâine aşteptăm un raport din care va reieşi că România va fi în afara suspiciunilor că frauda ar fi fost făcută în România”.

– Constantin: S-a descoperit că loturile de carne de cal fraudate nu sunt din România.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Gandul.info
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.