Schauble: Zona euro nu va reuşi să adopte din acest an o supraveghere bancară centralizată

Zona euro nu va reuşi, probabil, să introducă o supraveghere centralizată a sectorului bancar din acest an, aşa cum se spera, a declarat ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schauble, într-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais, potrivit Mediafax.

“Înainte să poată fi acordat ajutor direct băncilor, trebuie introdusă supravegherea comună a sistemului bancar. Dar această instituţie nu va deveni operaţională în acest an. Nu este (un termen, n.r.) foarte realist”, a spus Schauble.

Liderii europeni au decis, parte a măsurilor pentru combaterea crizei financiare, să permită recapitalizarea directă a băncilor de către fondurile de urgenţă ale zonei euro.

Zona euro ar urma să ajute băncile din Spania cu fonduri de până la 100 de miliarde de euro pentru stabilizarea instituţiilor de credit, grav afectate de prăbuşirea piţei imobiliare în contextul crizei financiare. Necesarul de recapitalizare va fi stabilit în baza mai multor audituri realizate de firme private şi ar putea fi inferior nivelului maxim luat în calcul, de 100 de miliarde de euro.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  enwtheite.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *