Aderarea Romaniei la Schengen a fost amanata in Consiliul JAI. Stroe: Soluţia de compromis acceptată de toată lumea

Miniştrii de Interne şi Justiţie din statele membre UE reuniţi, joi, în Consiliul JAI, au convenit amânarea deciziei privind aderarea României şi Bulgariei până la o dată ulterioară nedefinită. Majoritatea statelor membre au susţinut aderarea, ţările care s-au opus ferm fiind Germania, Olanda şi Finlanda.

Radu StroeAceastă soluţie practic reconfirmă continuarea procedurilor privind aderarea României la Schengen. Aceasta a fost soluţia de compromis pe care a acceptat-o toată lumea şi ca urmare, cum se spune, mergem înainte”, a declarat ministrul român de interne, Radu Stroe, după discutarea chestiunii în cadrul reuniunii de la Bruxelles, notează Agerpres, potrivit RTV.net.

Întrebat despre declaraţiile ministrului olandez pentru securitate şi justiţie, Fred Teeven, la sosirea la Consiliul JAI, conform căruia ţara sa se va opune unei decizii privind aderarea înainte de raportul MCV din decembrie, Stroe a precizat că poziţia acestuia a fost “nuanţată”.

“A spus că e clar că trebuie să luăm o decizie, dar să vedem şi MCV-ul”, a spus ministrul român, insistând totuşi că subiectul se poate aborda înainte de decembrie. “Există Consiliul European, există JAI-ul”, a spus Stroe.

Mai multe declaratii ale ministrului, AICI.

Sursa: RTV.net
Foto: www.mai.gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.