Traian Băsescu: Nu poţi convinge UE să te accepte în spaţiul Schengen cu o scrisoare. Corespondenta speciala caleaeuropeana.ro de la Consiliul european

traian basescuTraian Băsescu va pleca la Bruxelles, pentru a  participa la Consiliul European în care se discută cadrul financiar multianual 2014-2020 al Uniunii. La plecare, pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, şeful statului a vorbit despre o scrisoare pe care Guvernul a trimis-o la Bruxelles.

Întrebat de jurnalişti dacă a primit o scrisoare de la premierul Victor Ponta pe care ar urma să o înmâneze oficialilor de la Bruxelles, Băsescu a spus că a a primit “un proiect”.

“Am mai spus public lucrurile acestea, nu poti trimite Uniunii Europene o scrisoare în care să-i ceri pur şi simplu să te primească în spaţiul Schengen. Eu, dacă aş fi trimis o scrisoare oficialilor de la Bruxelles aş fi menţionat în ea un lucru foarte important care se întâmplă chiar astăzi: adoptarea în Parlamentul României a unei legislaţii coerente privind imunitatea parlamentarilor”, a declarat Băsescu, arătând că Uniunea Europeană trebuie convinsă să accelereze procesul de admitere în spaţiul Schengen rezolvând probleme evidenţiate în Mecanismul de Cooperare şi Verificare. “Eu asta aş fi pus în scrisoare: hotărârea de anulare a unor ordonanţe de urgenţă, rezolvarea problemei imunităţii parlamentare, nu o scrsoare în care să ceri intrarea în Schengen”, a conchis Traian Băsescu.

Ovidiu Marincea, senior editor Caleaeuropeana.ro

Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.