Băsescu a făcut publică scrisoarea privind Schengen trimisă lui Ponta și Antonescu: Mi-aș dori ca politicienii să se bată pentru România așa cum m-am bătut eu

traian basescu scrisoare schengenPreşedintele Traian Băsescu a făcut publică scrisoarea transmisă premierului Victor Ponta şi preşedinţilor Camerelor Parlamentului, el acuzându-i de “minciună” în această privinţă pe Victor Ponta şi Crin Antonescu, potrivit Mediafax.ro.

Băsescu a subliniat, în conferinţa de presă de marţi seară, că el nu a făcut nicio relaţie cauzală în scrisoare între progresele pe MCV şi aderarea la Schengen, însă aceasta este făcută de unele state membre şi de aceea Guvernul şi majoritatea parlamentară trebuie să ia, până la 3 martie, înainte de Consiliul JAI din 7-8 martie, măsuri care să răspundă recomandărilor din raportul din 30 ianuarie al Comisiei Europene.

Deci, nu ştiu de ce, şi domnul Ponta, şi domnul Crin Antonescu fac ochii mari când le spui: uitaţi-vă şi la MCV, chiar dacă nu îi recunoaştem interconexiunea. Dar voi, reprezentanţii Guvernului, acceptaţi ca atunci când se dezbate MCV-ul pentru România, în Consiliul Uniunii Europene, toate legăturile, cu putinţă şi fără putinţă, legate de justiţie. Minciuna trebuie să înceteze“, a afirmat Băsescu.

“Am văzut acuzaţiile pe care încearcă să le strecoare în pregătirea următorului JAI: «preşedintele nu vrea să intrăm în Schengen», iar eu le spun acestor oameni, care se află de aproape un an la guvernare, că mi-aş dori ca ei, vreodată, repet, vreodată, în viaţa lor politică, să se fi bătut sau să fi putut să… sau să poată să se bată pentru România, cum m-am bătut eu.” a mai subliniat șeful statului.

Mai multe declaratii ale presedintelui, AICI.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.