Comisia Europeană intervine în sprijinul României și cere “o perspectivă clară şi un calendar” pentru aderarea la Schengen

EU FlagComisia Europeană i-a răspuns ministrului german de Interne, Hans-Peter Friedrich (membru al Uniunii Creştin Sociale – CSU), care a anunţat, într-un interviu acordat publicaţiei germane Der Spiegel, că ţara sa se va opune aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, relatează cotidianul Die Welt, potrivit Jurnalul.ro.

Comisia Europeană cere “o perspectivă clară şi un calendar” pentru aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, scrie Die Welt, citând un purtător de cuvânt al comisarului european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom.

“Nu a fost tocmai cel mai delicat mod diplomatic de a o spune, însă mesajul a fost clar: cu numai câteva zile înaintea întâlnirii ministeriale de joi a miniştrilor de Interne şi de Justiţie din Uniunea Europeană, ministrul german de Interne a anunţat, în Der Spiegel, că va bloca deocamdată aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen”, notează autorii articolului, Manuel Bewarder şi Silke Mulherr.

Un purtător de cuvânt al comisarului european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, a criticat însă, pentru Die Welt, faptul că ministrul Friedrich nu a prezentat nicio perspectivă pentru cele două ţări. Comisia urmăreşte problema şi încurajează toate părţile să colaboreze pentru găsirea unei soluţii. “O perspectivă clară şi un calendar pentru ambele state membre sunt prioritare în acest context”, susţine Comisia.

Mai multe informații aici.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.