Consiliul JAI se reuneşte în ședință. Președinția irlandeză a UE: Nu va fi luata o decizie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

no schengen

UPDATE: 11:00 

Ministrul irlandez al justiţiei, egalităţii şi apărării, Alan Shatter, a afirmat joi, la sosirea la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), că nu se va lua o decizie finală privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen la această reuniune, dar că subiectul va fi discutat, informează agerpres.ro, potrivit Jurnalul.ro.

Nu ne aşteptăm la decizii finale astăzi, cred că toată lumea ştie asta, va avea loc o discuţie şi pe baza acesteia vom trage concluzii la finalul întâlnirii“, a spus Alan Shatter.

 

Consiliul pe Justiţie şi afaceri interne (JAI) se reuneşte astazi (7 martie a.c.), însă cel mai probabil nu va lua nicio decizie în legătură cu aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, au precizat surse din preşedinţia irlandeză a Uniunii europene, citate de AFP și preluate de HotNews.

“Pentru moment nu exista un consens” intre membrii Schengen pentru a integra Sofia si Bucurestiul deoarece “mai multe tari au rezerve sau ingrijorari”, a precizat o sursa din presedintia irlandeza.

După Olanda, Germania şi Finlanda, Franţa manifestă reticenţă în procesul de aderare al României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Potrivit unor surse din preşedinţia irlandeză a Uniunii, Franţa este nemulţumită de gradul mare de corupţie, arată RomaniaLibera.ro.

Acordul pentru aderarea celor doua tari are nevoie de unanimitate.

Surse: RomaniaLibera.ro, HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.