Corlăţean: Îl întreb public pe Băsescu dacă a vorbit cu Merkel despre Schengen

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat că Guvernul îşi va face datoria pentru aderarea la spaţiul Schengen, însă demersul nu a fost susţinut şi de preşedintele Băsescu, pe care ţinut să îl întrebe public dacă a vorbit cu Angela Merkel despre acest subiect, potrivit Mediafax.

titus-corlateanCred că problemele şi dilemele ar trebui puse în primul rând în curtea interioară. Şi eu i-aş pune o întrebare publică domnului preşedinte: la discuţiile din marja Consiliului European de la Bruxelles, atunci când i-am adresat rugămintea de a avea o discuţie cu cancelarul german Merkel, dacă a avut această discuţie pentru susţinerea României pentru aderarea la spaţiul Schengen?”, a afirmat sâmbătă Corlăţean, adăugând că la reuniunea CSAT din ianuarie i-a adresat şefului statului “rugămintea” de a-şi asuma scrisoarea comună cu premierul şi preşedinţii Camerelor pentru promovarea intrării în Schengen.

Deci trebuie să fim foarte clari în a face distincţie şi a face distincţie între ceea ce înseamnă onestitate în asumarea unor obligaţii politice de reprezentare a statului român şi ceea ce se întâmplă în realitate“, a spus şeful diplomaţiei.

Mai multe declaratii ale ministrului, AICI.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: mae

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *