Corlatean despre aderarea la spatiul Schengen: Ne mentinem obiectivul ca in luna martie sa fie adoptata o decizie favorabila, in doua trepte

Ministrul roman de externe, Titus Corlatean, a declarat marti, in cadrul conferintei de presa sustinute dupa reuniunea ministeriala a NATO, ca diplomatia romana isi mentine obiectivul ca in luna martie sa fie adoptata o decizie favorabila pentru admiterea Romaniei in spatiul Schengen, in doua etape, dintre care prima in martie, transmite Agerpres, potrivit EurActiv.ro.

El a precizat ca ministrul administratiei si internelor ar putea folosi raportul anual privind guvernanta Schengen pentru a ridica problema indeplinirii conditiilor de aderare de catre Romania, desi subiectul aderarii la zona libera de circulatie a celor doua noi venite in UE nu se afla pe agenda Consiliului Afaceri Interne, nici macar ca informare privind implementarea acquis-ului Schengen, asa cum a fost cazul la Consiliul JAI din octombrie. “Vom vedea discutiile si ceea ce va ridica ministrul administratiei si internelor la Consiliul JAI din 6 decembrie”, a spus Titus Corlatean.

“In orice caz noi ne mentinem obiectivul ca in luna martie sa fie adoptata o decizie favorabila pentru admiterea in spatiul Schengen, in cele doua trepte. Prima treapta in martie, si ulterior, pana la sfarsitul anului, cea de a doua treapta”, a adaugat el.

Mai multe informații AICI.

Sursa: EurActiv.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *