Corlăţean: România aşteaptă o decizie favorabilă în privinţa aderării la spaţiul Schengen înainte de finalul acestui an

titus-corlateanRomânia aşteaptă o decizie favorabilă în privinţa aderării la spaţiul Schengen înainte de finalul acestui an, a declarat ministrul de externe Titus Corlăţean, într-un interviu acordat RFI după convorbirile avute marţi la Paris cu ministrul francez de externe, Laurent Fabius, şi cu cel al afacerilor europene, Thierry Repentin, notează Agerpres.

Un comunicat al MAE privind discutiile dintre cei doi oficiali reitereaza dorinţa României privind aderarea la Spaţiul Schengen.

În cadrul discuţiilor a fost abordată şi chestiunea aderării României la Spaţiul Schengen, ministrul Corlăţean exprimând aşteptarea legitimă a ţării noastre faţă de o decizie favorabilă până la finalul acestui an. Partea franceză a manifestat deschidere pentru susţinerea acestui obiectiv, susţine MAE in comunicatul remis presei.

Cei doi miniştri au exprimat preocuparea faţă de evoluţiile din Siria, cu accent pe perspectivele de concretizare a iniţiativei Geneva II. A fost abordată situaţia din Mali şi progresele înregistrate în acest dosar în contextul angajamentului esenţial al Franţei în această ţară, susţinut de România, se arată în comunicat.

În cadrul discuţiilor, ” a fost evocată ponderea importanţei dimensiunii economice a relaţiei bilaterale care va fi reflectată şi de agenda apropiatei vizite în România a Premierului francez Jean Marc Ayrault, în luna iulie 2013. Cei doi demnitari au avut un schimb de opinii asupra evoluţiilor la nivelul UE, discuţiile reliefând convergenţa de viziuni şi poziţii în dosarele de interes comun. În ceea ce priveşte politica de vecinătate au fost evocate aspecte precum perspectiva europeană a Republicii Moldova, pentru care partea română şi-a reiterat susţinerea.”, mai sustine MAE.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *