Corlăţean: Sprijinul Franţei pentru aderarea României la Schengen, explicit într-un document oficial

titus-corlateanMinistrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, vineri, că sprijinul Franţei privind aderarea României la Schengen este un subiect este menţionat explicit într-un document oficial semnat de premierii român şi francez.

Corlăţean a făcut aceste declaraţii în contextul în care ministrul de Interne francez, Manuel Valls, a afirmat, recent c[ se declară  “mai mult decât rezervat” în legătură cu această posibilitate.

A fost interesant că, chiar înainte să apucăm să cerem anumite explicaţii, pe cale diplomatică, am primit aceste lămuriri. Şi ele, de fapt, confirmă o poziţie a Franţei, o poziţie oficială a statului francez, astfel cum a fost confirmată pe de o parte prin parteneriatul strategic dintre România şi Franţa şi prin foaia de parcurs cu măsuri concrete de implementare a parteneriatului strategic, foaie de parcurs semnată de prim-miniştrii ai României şi ai Franţei la Paris, în cadrul vizitei oficiale întreprinse de domnul Victor Ponta. În această foaie de parcurs, sprijinul pentru eforturile României de aderare la spaţiul Schengen este trecut explicit într-un document oficial semnat de doi prim-miniştri“, a declarat Titus Corlăţean, citat de Mediafax.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: MAE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.