Europarlamentar german: Motivul pentru care nu a avut loc extinderea Schengen ţine de România, şi nu de Bulgaria

manfred weberDoi eurodeputaţi conservatori germani au acuzat miercuri Guvernul român de împiedicarea accesului României şi Bulgariei în Schengen.

„Motivul pentru care nu a avut loc extinderea Schengen ţine de România, şi nu de Bulgaria”, a declarat Manfred Weber, vicepreşedintele Partidului Popular European (PPE), în cursul unui eveniment public, la Bruxelles, informeaza Euractiv.com, potrivit Adevarul.ro.

Aderarea la Shengen s-a soldat cu un eşec din cauză că, în ultimii trei ani, Guvernul României s-a confruntat cu probleme constituţionale într-un mod contraproductiv, a declarat Weber.

România şi Bulgaria “sunt abordate mereu la pachet, (iar) motivul pentru care nu a avut loc extinderea Schengen ţine de România şi nu de Bulgaria”, a declarat vicepreşedintele PPE în cursul unui eveniment public, la Bruxelles.

Acest eveniment, “extrem de politizat”, apreciază Euractiv, organizat de filiala Hanns-Seidel-Stiftung la Bruxelles, l-a avut ca prinicipal invitat pe Ţvetan Ţvetanov, fostul premier al Bulgariei.

Sursa: Adevarul.ro
FOTO: europarl.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.