Franta si Germania nu mai susţin aderarea Romaniei la Schengen: Daca vamesii sunt corupti, poti trece granita fluierand

no schengenAmbasadorii Germaniei și Franței la București declară că Mecanismul pentru Cooperare și Verificare s-a transformat în Mecanism pentru Control și Verificare și, ca atare, România nu mai corespunde criteriilor de aderare la spațiul Schengen, potrivit Jurnalul.ro.
Este prima poziție oficială prin care se anunță răzgândirea unor state europene în privința evaluării altui stat european. Germania și Franța au susținut, anterior, aderarea României la Schengen.
Andreas Von Metenheim și Philippe Gustin au precizat, într-o declarație televizată, că modernizarea „tehnică” a sistemului de control la granițe nu este suficientă pentru aderarea la Schengen, România trebuind să facă progrese în reforma Justiției și lupta împotriva corupției. Din acest punct de vedere, clasa politică românească ar trebui să dovedească un punct de vedere unitar în fața Comisiei Europene, au mai afirmat cei doi oficiali.
 „Poți avea cea mai bună tehnologie din lume, dar dacă vameșii sunt corupți, atunci treci granița fluierând, dacă strecori niște bani în pașaport”, a adăugat Philippe Gustin.
Sursa:  Jurnalul.ro

One Response to Franta si Germania nu mai susţin aderarea Romaniei la Schengen: Daca vamesii sunt corupti, poti trece granita fluierand

  1. Pingback: Exclusiv. Schengen: Guvernul olandez va trimite Parlamentului o scrisoare cu ”aprecierile sale” pe tema raportului MCV | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.