Geoană: Cerem CE să publice Raportul MCV din timp, să permită decizia intrării etapizate în Schengen

Mircea GeoanaPreşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru aderarea la spaţiul Schengen, Mircea Geoană, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că va cere în mod expres Comisiei Europene să publice din timp Raportul MCV pentru a permite luarea unei decizii de intrare etapizată în Schengen.

“Ceea ce eu sper să se întâmple – şi este şi ceea ce vom solicita în mod explicit şi Comisiei Europene – este ca acest calendar al publicării Raportului Comisiei pe MCV pentru România şi Bulgaria să fie făcut suficient de timpuriu astfel încât să permită Consiliului JAI şi Consiliului European să ia eventual o decizie pentru intrarea etapizată, în trepte, pe care premierul francez a evocat-o cu ocazia vizitei sale la Bucureşti în urmă cu câteva luni de zile”, a precizat Geoană, potrivit sursei citate.

“Şi cred că acest lucru trebuie cerut în mod expres Comisiei. De obicei circulă o variată înainte ca la nivelul Comisiei să se aprobe întregul Raport. Sunt convins că Raportul pe România va conţine suficient de mult progres consistent şi pe care premierul finlandez l-a şi semnalat în Raportul precedent”, a adugat Mircea Geoană.

Mai multe declaratii ale parlamentarului, AICI.

Sursa: Mediafax.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.