Germania nu ne vrea în Schengen. Cum comentează Ponta și Stroe declarațiile ministrului de Interne al Germaniei

no schengenGermania se opune aderării României la spaţiul Schengen, a anunţat ministrul de Interne al Germaniei, Hans-Peter Friedrich. El a invocat drept motive corupţia şi nefuncţionarea statutului de drept, potrivit Adevarul.ro.

Germania nu este de acord cu aderarea rapidă a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, a anunţat ministrul de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, informează „Der Spiegel“.

Germania îşi va exercita dreptul de veto în cazul în care ţările menţionate vor solicita o decizie la Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) care va avea loc la Bruxelles, în 7 şi 8 martie.

„Chiar şi considerarea aderării parţiale, adică intrarea cu aeroporturile şi porturile maritime, este scoasă de la masa discuţiilor“, a completat ministrul german.

În urma criticilor aduse de opoziție, sugerând că decizia Germaniei vine în urma declarațiilor lui Titus Corlătean cu privire la aderarea la Schengen, premierul a declarat:

victor ponta“Asta e cea mai mare prostie sa va ganditi ca ministrul german a citit ieri presa romana. Stiam cu totii ca Germania are retineri fata de asta. Daca noi aici in Romania tot avem tot felul de fericiti destepti care dau gauri in barca si apoi se bucura…de parca intram numai noi.”

“Cine a inteles ca nu mai vrem sa intram in Schengen … minte putina. Vrem sa intram. Am spus altceva. Ca proiectele Romaniei pe plan european sunt multe altele si ca nu o sa mai incepem orice discutie cu orice ambasador cu intrarea in Schengen.” a mai spus premierul.

” Intenţia nostră este să nu ajungem până la exercitarea dreptului de veto al Germaniei. Intenţia nostră este de a ne prezenta criteriile tehnice încă o dată. Când se va putea lua decizia politică de către Germania sau de alte state o vom saluta, până atunci ne concentrăm la alte lucruri foarte importante dacă nu mai importante”, a spus premierul.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a fost dur in declaratii, acesta afirmând , luni, că omologul său german “a pierdut ocazia să tacă”, potrivit Mediafax.ro.

radu-stroeDomnul ministru de Interne al Germaniei a pierdut ocazia să tacă. Urma să se exprime în JAI, unde putea spune orice. Păcat. În sistemul nostru de activitate specifică Ministerului de Interne există o vorbă: «trebuie să păstrezi limita legitimei apărări». Ministrul a depăşit limita legitimei apărari. Păcat pentru marea Germanie”, a declarat Radu Stroe, luni, pentru Realitatea TV.

Surse: Adevarul.ro, Ziare.com, Mediafax.ro.
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.