Schengen: Igaş s-a întâlnit cu ambasadorul Finlandei la sediul MAI.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian IGAŞ, a avut ieri, 19 octombrie a.c., la sediul M.A.I. o întâlnire oficială cu ambasadorul Republicii Finlanda la Bucureşti, E.S.  Ulla VÄISTÖ.

Principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii au fost legate de aderarea României la spaţiul Schengen şi dezvoltarea cooperării poliţieneşti între structurile de resort din cele două state, inclusiv prin încheierea unui acord interguvernamental româno-finlandez în acest domeniu.

În cadrul discuţiilor, partea română a solicitat o serie de clarificări privind poziţia adoptată de Finlanda faţă de aderarea României la spaţiul Schengen şi a avansat partenerului de dialog o serie de propuneri concrete pentru depăşirea situaţiei generate în cadrul Consiliului JAI din luna septembrie a.c.. În acest context, au fost reiterate progresele ţării noastre în ce priveşte securizarea frontierelor cât şi eforturile în combaterea corupţiei.

Diplomatul finlandez a apreciat progresele înregistrate de România, insistând asupra importanţei obţinerii unor rezultate concrete, vizibile în combaterea corupţiei. Totodată, a menţionat faptul că poziţia adoptată de Finlanda reprezintă, de fapt, o amânare a deciziei privind  aderarea României la spaţiul Schengen şi nu o blocare a acesteia.

La rândul său, ministrul Traian Igaş şi-a exprimat deschiderea faţă de orice formă de cooperare cu partea finlandeză, care să conducă la consolidarea relaţiilor de parteneriat şi combaterea fenomenelor infracţionale care aduc atingere siguranţei cetăţenilor din cele două state. De asemenea, a fost exprimată încrederea că următoarea întâlnire cu omologul finlandez, în marja Consiliului JAI de săptămâna viitoare, va avea un rezultat pozitiv în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen

Dialogul dintre cei doi oficiali a evidenţiat buna cooperare stabilită la nivelul agenţiilor de aplicare a legii din România şi Finlanda, inclusiv prin acreditarea ataşatului de afaceri interne român de la Stockholm şi pentru Finlanda.

Sursa articol: Direcţia de Informare şi Relaţii Publice, MAI

Sursa foto: caon.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.