Jose Manuel Barroso: România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru Schengen. Trebuie să primească o şansă

barrosoRomânia şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi trebuie să primească o şansă de aderare cât mai curând, afirmă preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, într-un interviu acordat postului public de radio din Bulgaria, potrivit Mediafax.

Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen şi cred că va fi corect să li se acorde o şansă cât mai curând”, a declarat Barroso în interviul acordat postului public de radio bulgar.

Referindu-se la piaţa muncii la nivel european, Barroso a reamintit că libera circulaţie a cetăţenilor europeni este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene.

“Nu trebuie să creăm cetăţeni europeni de rangul întâi şi de rang secund. Comisia Europeană este de partea celor care doresc o Europă puternică, unită şi deschisă; vom face totul pentru ca ţările membre să nu aibă statute diferite. “, a declarat Barroso, referindu-se la piaţa muncii din UE.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: ec.europa.eu

 

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Jose Manuel Barroso: România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru Schengen. Trebuie să primească o şansă

  1. Pingback: Geoană: România are nevoie de un Plan Naţional de Acţiune pentru aderarea la Spaţiul Schengen | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.