Liderul PDL din PE: Sansele de aderare la Schengen sunt mici

Marian-Jean MarinescuLiderul europarlamentarilor PDL, Marian-Jean Marinescu, crede ca mai multe tari, in special Olanda, se vor folosi de raportul pe justitie al Romaniei pentru a bloca aderarea tarii noastre la Spatiul Schengen, notează Ziare.com.

“Sansele de aderare sunt mici, sunt tari care vor utiliza acest raport ca pe un argument sa ne blocheze. Eu cred in continuare ca n-ar trebui sa amestece Mecanismul de Cooperare si Verificare in justitie pentru asta, dar o vor face, in special Olanda, care a spus ca e nevoie de doua rapoarte pozitive pe justitie”, a spus Marinescu pentru Ziare.com.

Marinescu spune ca au fost unele elemente ale raportului pe justitie care au starnit uimire la Bruxelles, mai ales faptul ca Parlamentul Romaniei a refuzat sa puna in aplicare decizii judecatoresti definitive, asa cum a fost in cazul fostului senator PNL Mircea Diaconu.

“Din ce am discutat cu colegii mei, e evident ca nu au fost facute eforturi pentru a rezolva unele probleme in justitie. Un exemplu e ca nu se respecta hotarari judecatoresti de catre Parlament, e exemplul care frapeaza cel mai tare”, a mai comentat Marinescu.

Sursa: Ziare.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.