Intrarea României în Schengen s-ar putea amâna din nou. Ponta: “Probabil raportul MCV nu va fi în decembrie”

victor pontaDecizia politică în legătură cu intrarea în Spaţiul Schengen a României şi a Bulgariei nu va fi luată nici la sfârşitul acestui an, a sugerat premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de Guvern de astăzi, potrivit Gandul.info.

Probabil că raportul MCV, pentru că nu e rău, pentru că-i bun, se va amâna. N-o să fie în decembrie”, a spus premierul, cerându-le miniştrilor de Externe şi de Interne să insiste în toate reuniunile la nivel european asupra faptului că “ne-am făcut toate lecţiile”.

“Cu romii, avem o obligaţie cu integrarea romilor care n-are legătură cu Schengen. Sunt hotărât în perioada următoare să luăm nişte măsuri drastice. Nu pentru romi, pentru toţi românii care comit infracţiuni. Pedepsirea celor care ne fac de râs şi îi fac de râs pe toţi românii care lucrează în străinătate vreau să o facem”, a susţinut Ponta, fără a detalia însă.

Într-un astfel de calendar, subiectul aderării noastre la Schengen nu va fi inclus pe agenda Consiliului European din decembrie, fiind postpus cel puţin până în aprilie 2014.

Sursa: Gandul.info
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.