Ministrul francez de interne repetă că romii nu vor să se integreze, dar doreşte ca România să adere la Schengen

 

Manuel-Valls_wikimediaManuel Valls a repetat miercuri pentru RMC şi BFMTV declaraţia de marţi potrivit căreia “romii au vocaţia să rămână în ţara lor şi să se integreze”.

Ministrul francez de Interne a mai declarat, răspunzând unei întrebări despre cererea liderului UMP (opoziţie) adresată Guvernului francez să se opună extinderii Spaţiului Schengen la Bulgaria şi România, că “în cazul în care nu sunt întrunite condiţiile, nu o putem face”.

 “Responsabilitatea acestor ţări este să-şi asigure securitatea frontierelor”, a continuat ministrul, adăugând că Uniunea Europeană (UE) “recunoaşte că aceste ţări nu sunt pregătite” în acest sens.

“Vom vedea mai târziu, deoarece avem o singură dorinţă, ca România să poată recupera această întârziere. Ea a depus eforturi”, a adăugat ministrul francez.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikimedia

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Ministrul francez de interne repetă că romii nu vor să se integreze, dar doreşte ca România să adere la Schengen

  1. Pingback: Consiliul JAI din 7-8 octombrie - Libera circulatie a persoanelor, principalul punct pe agenda discutiilor | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.