Ministrul de externe, vizita de lobby in Olanda pentru primirea in Schengen

corlateanMinistrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va efectua, în perioada 11-12 februarie, o vizită oficială la Haga, cu prilejul căreia va avea convorbiri cu omologul său Frans Timmermans, cu ministrul pentru migraţie Fred Teeven, cu membri ai Comisiilor de Afaceri Europene din Parlamentul olandez, reprezentanţi ai comunităţii de afaceri şi lideri ai partidelor politice din Olanda, potrivit unui comunicat MAE remis presei.

Cu acest prilej, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va susţine o alocuţiune la Institutul de Relaţii Internaţionale Clingendael din Haga.

Vizita ministrului afacerilor externe la Haga se înscrie în demersurile politico-diplomatice menite să diversifice şi să aprofundeze relaţiile bilaterale româno-olandeze şi să promoveze temele de interes pentru România aflate pe agenda europeană şi internaţională. În cadrul întâlnirilor pe care le va avea cu demnitari olandezi, şeful diplomaţiei române va aborda, pe lângă temele de actualitate ale agendei bilaterale, europene şi internaţionale şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen.

Totodată, în marja vizitei la Haga, ministrul Titus Corlăţean va acorda o serie de interviuri pentru cotidiene olandeze de prestigiu.

Foto: MAE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.