Monica Macovei: Intrarea României în Schengen a rămas pe agenda JAI datorită intervenţiei lui Băsescu

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă seară, la Suceava, că intrarea României în Schengen a rămas pe agenda JAI ca urmare a intervenţiei şi insistenţei preşedintelui Traian Băsescu, transmite corespondentul Mediafax, potrivit Gandul.info.

macovei monicaMacovei a spus în cadrul unei întâlniri cu membrii PDL la prezentarea moţiunii “Reformiştii” că în cadrul Consiliului JAI, care s-a desfăşurat joi, s-a amânat discutarea intrării României în Schengen pentru decembrie 2013, când se va relua discuţia, iar faptul că acest subiect a rămas pe agenda Consiliului JAI este numai datorită intervenţiei preşedintelui Traian Băsescu.

“Corlăţean, un mare diplomat, suţinut de Ponta şi de Antonescu, a spus că nu-l interesează Schengen. A decis pentru toţi românii că nu vrem în Schengen, să stăm acasă supăraţi şi când vor vrea ei să ne ia, să ne sune. Asta este ţâfnă şi aplicarea proverbului că – Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul”, a spus europarlamentarul PDL.

Ea a ţinut să sublinieze că fără intervenţia preşedintelui Traian Băsescu, intrarea României în Spaţiul Schengen era scoasă de pe agendă.

“A rămas pe agenda JAI din decembrie 2013, după următorul raport MCV, la intervenţia şi insistenţa preşedintelui Băsescu. Altfel era scos de pe agendă”, a spus Macovei.

Mai multe declarații AICI.

Sursa: Gandul.info
Foto: monica-macovei.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *