Ponta, despre scrisoarea privind aderarea Romaniei la Schengen: Acum i-o duc preşedintelui. E prima discuţie pe acest subiect

victor pontaÎn replică la sugestia preşedintelui Traian Băsescu de a-şi asuma printr-o scrisoare restanţele semnalate de Raportul MCV cu termene concrete pentru a obţine în martie un calendar al aderării la Spaţiul Schengen, premierul Victor Ponta susţine că un asemenea demers nu este oportun. “Vrem să intrăm în Schengen, nu? Doar nu o să ne punem singuri piedici să nu intrăm în Schengen. Ceea ce noi am cerut mereu a fost să nu existe o legătură între Schengen şi MCV. Şi acum ce facem, o creăm noi?”, a comentat primul-ministru pentru Gândul, explicând că scrisoarea pe care o duce la Palatul Cotroceni “nu are nicio legătură” cu cea cerută voalat de Traian Băsescu.

De altfel, primul-ministru a admis că scrisoarea pe care a anunţat-o ieri la Bruxelles ca intenţie comună a sa şi a preşedintelui prin care să ceară aderarea cât mai rapidă la României la Spaţiul Schengen nu a fost discutată anterior cu Traian Băsescu. “Am aici scrisoarea, acum i-o duc preşedintelui. E prima discuţie pe acest subiect, a arătat Victor Ponta spre o pagină îndoită pe care o ţinea în mână la plecarea spre Palatul Cotroceni, unde este programată o şedinţă CSAT, la ora 14.00.

Mai multe informatii aici.

Sursa: Gandul.info
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *