Premierul Franței s-a răzgândit: Aderarea României la Schengen nu este posibilă la 1 ianuarie 2014

ayrault Ponta gov.roPremierul Franței, Jean-Marc Ayrault, a declarat că a discutat de două ori cu Victor Ponta, pentru a-i preciza că aderarea României la Spațiul Schengen este imposibilă la 1 ianuarie 2014. 

„Iar când condițiile nu sunt complet reunite și am discutat în două rânduri cu omologul meu Victor Ponta, primul ministru român, ei bine, răspunsul nu este posibil la 1 ianuarie anul viitor”, a declarat Ayrault, potrivit B1.ro.

„România, la fel ca și Bulgaria, are în continuare eforturi de făcut în materie de poliție, în materie de justiție, în materie de control al frontierelor”, a mai declarat acesta, potrivit transcriptului de pe site-ul Guvernului francez.

La București însă, acum câteva luni, Jean-Marc Ayrault susținea că România a făcut eforturi consistente și din acest motiv trebuie să primească un semnal din partea Europei prin deschiderea frontierelor aeriene până la sfârșitul anului.

„Românii trebuie să primească un semn din partea Europei, primul ar fi tocmai deschiderea frontierelor aeriene. Dacă se vrea avansarea negocierilor și nu așteptarea unei etape următoare, este nevoie de pragmatism. De aceea, Franța a propus ca măsură imediată permiterea deschiderii frontierelor aeriene” a declarat el într-un interviu pentru Digi24.

Surse: B1.ro, EVZ.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.