Presa franceză: „România nu va adera la Schengen”. Francois Hollande îşi susţine ministrul de Interne în declaraţiile despre romi. Reactia lui Ponta

francois hollande  elysee.frHollande şi-a asumat poziţia ministrului Valls cu privire la romi, iar o consecinţă directă a acestei direcţii ferme este că României îi va fi refuzată intrarea în Spaţiul Schengen la 1 ianuarie din cauza neîndeplinirii condiţiilor, potrivit unei surse de la Élysée citate miercuri de Europe1.fr.

Potrivit site-ului postului radio, un colaborator apropiat al preşedintelui francez, căruia nu-i precizează identitatea, a declarat că României îi va fi refuzată aderarea la Schengen pe 1 ianuarie, deoarece condiţiile nu vor fi îndeplinite, fără să ofere alte precizări.

Europe1 citează pe site declaraţia “majoritatea romilor cu vocaţia de a fi escortaţi în ţara de origine” şi i-o atribuie lui François Hollande, comentând că “seamănă afrimaţiei de marţi a lui Manuel Valls” şi notând că nu există aproape nicio diferenţă de poziţie între şeful statului francez şi ministrul său de Interne asupra acestui subiect spions.

Victor Ponta: Eu am incredere in declaratiile oficiale. Nu este nicio legatura intre romi si Schengen

Victor Ponta a fost intrebat joi dimineata cum comenteaza aceste informatii si a raspuns ca are incredere in declaratiile oficiale, nu in surse, si ca nu exista nicio legatura intre romi si Schengen.

“Legatura intre romi si Schengen stiti foarte bine ca nu exista, romii sunt acolo si Romania nu este in Schengen. Eu am incredre in declaratiile oficiale. La fel cu ridicarea interdictiilor pe piata muncii in Marea Britanii, romii sunt deja acolo, nu asteapta ianuarie 2014. Cred ca este o batalie politica interna,” a spus joi dimineata Victor Ponta, citat de HotNews.

Surse: Gandul.info, HotNews.ro
Foto: elysee.fr

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.