Renate Weber: Reacţia Bucureştiului e foarte timidă în dosarul Schengen

renate weberEuroparlamentarul PNL Renate Weber consideră că reacția românilor la declarațiile oficialilor francezi privind aderarea noastră la spațiul Schengen este “foarte timidă”.

Am avut cumva impresia, ceea ce poate să fie chiar adevărat, că i-a prins pe picior greşit, că nu s-au aşteptat la aşa ceva, erau convinşi de o susţinere din partea Franţei şi acum tot ce s-a întâmplat i-a luat pe nepregătite, dar asta putea să fie atunci când a făcut declaraţia ministrul de Interne, Manuel Valls, dar până când a făcut-o purtătoarea de cuvânt au trecut câteva zile. Cred că în timpul acesta trebuiau să se replieze, trebuiau să afle exact ce se petrece în Guvernul de la Paris”, a declarat europarlamentarul român, la RFI, potrivit Realitatea.net.

Eurodeputatul PNL a subliniat că “anul trecut, Franţa nu mai avea nicio obiecţie formală, oficială, în privinţa aderării României şi Bulgariei“. “Ştiţi bine că Olanda era cea care preluase ştafeta. Sinceră să fiu, mă uit la aceste declaraţii contradictorii şi care vin în cascadă, ca să spun aşa, ministrul de Interne Valls face nişte declaraţii care din punctul meu de vedere îl situează pe aceeaşi linie cu fostul ministru Claude Gueant, e contrazis de alţi colegi de Guvern, premierul spune un lucru, purtătorul de cuvânt spune altceva. Mie mi se pare puţin Franţa ca o păpuşă dezarticulată! Adică fiecare în acel Guvern pare să fie pe o altă linie, are alte dimensiuni. Totul, bineînţeles, subsumându-se unui populism de foarte-foarte joasă calitate, care arată disperarea lor pentru alegerile pe care le au. Incapabil probabil să găsească soluţii serioase la problemele serioase cu care se confruntă cetăţenii francezi, Guvernul Hollande, iată, recurge la lucruri pe care speram să nu le mai văd cel puţin din partea Franţei. Mi se pare într-adevăr absolut oribil!”, a mai spus Renate Weber.

Sursa: Realitatea.net
Foto: europarl.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *