Aderarea României şi Bulgariei la Schengen a fost amânată. Consiliul JAI din 19-20 septembrie a fost anulat

Decizia privind aderarea Romaniei la Schengen a fost amanata. Consiliul JAI, programat pentru 19-20 de septembrie, care trebuia sa ia decizia in acest sens, a fost anulat, anunta Mediafax, potrivit A1.ro.

Aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen era singurul subiect important pe agenda reuniunii programate saptamana viitoare. Urmatoarea reuniune a Consiliului JAI a fost programata pentru 25-26 octombrie.

In conditiile mentinerii opozitiei Olandei, precum si a nuantarii pozitiilor Germaniei si Belgiei, care considera necesara asteptarea raportului suplimentar privind MCV de la finalul acestui an, s-a decis de catre presedintia cipriota a UE anularea acestei reuniuni. Decizia anularii reuniunii de saptamana viitoare a fost luata luni seara.

“Deoarece nu am avut subiecte care să ducă discuţii substanţiale, am decis, ca Preşedinţie în exerciţiu, să anulăm reuniunea din septembrie a Consiliului JAI. Nu e normal să ţinem o reuniune de Consiliu doar pentru că era în calendarul nostru”, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, Nikos Christodoulides, purtător de cuvânt al Preşedinţiei cipriote a UE.

El a adăugat că subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen se va afla pe agenda Consiliului JAI programat pentru luna octombrie, iar până la următoarea reuniune “mai multe dosare importante vor fi pregătite pentru discuţii substanţiale şi luarea de decizii”.

Surse: Gandul.info. A1.RO
Foto: ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

3 Responses to Aderarea României şi Bulgariei la Schengen a fost amânată. Consiliul JAI din 19-20 septembrie a fost anulat

 1. Traian Ungureanu 12/09/2012 at 11:12

  Din pacate…

  Reply
 2. Dan Carbunaru 12/09/2012 at 11:14

  Corina Cretu spunea ca e un succes amanarea

  Reply
 3. Magda Carianopol 13/09/2012 at 08:40

  ma mir ca Dumnezeu ii mai tine pe astia ca si Cretu pe pamant

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *