MAE: Aderarea României la Schengen şi romii, subiecte ce ar trebui evitate în campania din Franţa

schengenAderarea României la Schengen şi incluziunea romilor sunt subiecte ce ar trebui evitate în campania electorală din Franţa, a precizat, joi, la solicitarea Mediafax, Ministerul de Externe, după o serie de declaraţii ale oficialilor francezi.

“Contrar celor apărute în mass-media franceze, subliniem faptul că incluziunea socială a romilor nu are legătură cu aderarea României la spaţiul Schengen. Considerăm preferabilă evitarea abordării acestor subiecte în context electoral”, a precizat MAE român.

MAE reaminteşte că, în cursul acestui an, calendarul contactelor politice la nivel înalt a fost unul “extrem de variat”, iar oficialii francezi şi-au exprimat sprijinul pentru aderarea României la Schengen. “Ministrul afacerilor externe a salutat poziţia şi declaraţiile referitoare la cooperarea bilaterală dintre România şi Franţa, precum şi la aderarea României la spaţiul Schengen, exprimate cu ocazia vizitei la Bucureşti a prim-ministrului francez, Jean-Marc Ayrault. Astfel, premierul francez a exprimat satisfacţie faţă de nivelul actual al cooperării bilaterale, reflectat în Foaia de Parcurs a Parteneriatului Strategic şi a transmis sprijinul pentru soluţia aderării ţării noastre la spaţiul Schengen în două etape”, subliniază Ministerul de Externe, exprimându-şi speranţa că “parametrii soluţiei convenite privind aderarea dublu-etapizată, reconfirmate cu premierul Ayrault, rămân, în continuare, valabili”.

Detalii aici.

Sursa: Mediafax.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.