Titus Corlățean: Guvernul decide mandatul Romaniei la Consiliul JAI; Ministerul de Interne are evaluare diferita pe Schengen

titus-corlateanMinistrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat luni, la Bruxelles, ca Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are o evaluare proprie privind Consiliul JAI din 6-7 martie, unde este asteptat un vot privind aderarea la Schengen, insa mandatul Romaniei va fi decis la nivel de Guvern, transmite Mediafax.

“Cred că trebuie să ne facem o evaluare atunci, înainte de reuniunea JAI în interiorul Guvernului şi Guvernul va trebui să adopte un mandat de poziţie la această reuniune. Putem avea şi avem diferite evaluări, colegii de la MAI, care au acumulat de-a lungul anilor un anumit grad de frustrare pentru că ei au gestionat pe fond, au făcut toate demersurile, criteriile, investiţiile de un miliard de euro în securizarea frontierilor, deci acolo este o mare aşteptare şi, poate, un anumit grad de frustrare. Avem şi la noi la MAE propria evaluare, cert este că ne dorim în mod legitim să existe o hotărâre favorabilă României în baza respectării criteriilor”, a afirmat Corlăţean după reuniunea CAE de la Bruxells, întrebat dacă la Consiliul JAI România va insista pentru un vot, aşa cum a declarat în urmă cu o săptămână ministrul de Interne, Radu Stroe.

De asemenea, el a arătat că punctul privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen ar trebui să fie pe agenda Consiliului JAI. “În mod normal, va fi pe agendă, nu există niciun element până în prezent, care să contrazică”, a mai spus ministrul de Externe.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: MAE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *