Traian Basescu, despre Schengen: Este nevoie absoluta de o scrisoare semnata de Ponta, Antonescu si Zgonea privind indreptarea aspectelor negative semnalate in raportul MCV

traian basescuPresedintele Traian Basescu a declarat duminica, intr-o declaratie de presa la Cotroceni, ca “este nevoie absoluta de o scrisoare semnata” de principalii decidenti politici ai majoritatii parlamentare – prim-ministrul Victor Ponta, presedintele Senatului, Crin Antonescu si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea – in care sa transmita pozitia lor cu privire la ce vor face pentru indreptarea aspectelor negative semnalate in raportul MCV pentru Romania, relatează EurActiv.ro.

“În lipsa unei astfel de scrisori, Romania are șanse aproape zero sa obtina un raspuns favorabil in Consiliul JAI din martie”, a subliniat seful statului.

Presedintele a spus ca trebuie sa se renunte “la jocul ‘o scrisoare in care sa cerem sa intram in Schengen si sa o semnam toti’, pentru ca o astfel de scrisoare n-ar starni decat zambete”, si ca trebuie trimisa o scrisoare semnata de principalii decidenti politici ai majoritatii parlamentare si adresata tuturor guvernelor, in care sa dea raspunsuri favorabile la aspectele criticate in raportul MCV: ce va face privind desemnarea procurorilor, in cazurile privind constatarea incompatibilitatii la ministri, parlamentari etc.

“Cer public sa se faca un astfel de demers. Nu garantez ca va fi un succes, dar este ceva ce poate face establishment-ul politic romanesc pentru a apropia sansele de intrare in Schengen”, a afirmat Basescu.

Sursa: EurActiv.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.