Transportatorii romani: Intrarea in Schengen e o necesitate

Daca Romania ar fi in Schengen, transportatorii romani n-ar mai fi amendati de ofiterii de control unguri din cauza orelor pierdute la frontiera, si ar disparea spagile colectate in urma controalelor la cantar, scrie portalul Ziare.com.

transport masiniIntr-un comunicat remis Ziare.com de Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), organizatie profesionala si patronala cu peste 13.000 membri, se arata ca intrarea in Schengen este o necesitate pentru transportatorii rutieri romani, contribuind la eliminarea coruptiei si la fluidizarea traficului de frontiera.

“Daca astazi am fi in Schengen, ar disparea focarele de mica coruptie”, se mai arata in comunicatul in care sunt prezentate succint si argumentele.

In primul rand, “ar fi eliminate pretextele de supunere la control si amendare a transportatorilor romani”.

“Amintim ca timpii de conducere si de odihna ai soferilor profesionisti sunt strict reglementati in Uniunea Europeana, iar depasirea acestor timpi de conducere de catre soferii profesionisti romani, din cauza timpilor de asteptare in coada la trecerea frontierei, este sanctionata de ofiterii de control unguri – legal sau abuziv, cu pana la de 4 ori valoarea uneori”, sustin transportatorii.

Apoi, “ar fi eliminate abuzurile din frontiera la cantarire – fiind cea mai buna masura de protectie a transportatorilor romani impotriva spagilor colectate in urma controalelor la cantar, taxe de drumuri etc.”.

Nu doar transportatorii, ci si toti cei care calatoresc peste hotare ar avea de castigat. “Ar fi eliminate abuzurile si timpii nejustificati de asteptare la control pasapoarte pentru autocare, oferind turistilor europeni un tratament civilizat“, se mai arata in comunicatul citat.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.