Second Chance pune prima cărămidă a noului Centru Comunitar din comuna Berceni, Prahova

DSC_0777Sâmbătă, 15 iunie 2013, a avut loc în satul Berceni ceremonia care a marcat începutul construcţiei unui nou Centru Comunitar, proiect iniţiat de către Asociaţia Second Chance România, care şi-a asumat misiunea de a consolida și revitaliza comunitatea locală prin inițiative menite să ajute și să pregătească oameni de toate vârstele și stiluri de viață diferite pentru a face față provocărilor vieții.

„Prin acest centru,  am vrut să aducem ceea ce  lipseşte în comunitate, să oferim unor  locuitori din mediul rural şansa de a avea o viaţă mai buna.  Prin  acest centru, vom pune  la dispoziţia celor peste 1000 de locuitori ai comunei Berceni care se află în situaţii dificile de viaţă facilităţi de instruire, de dezvoltare personală şi de petrecere a timpului liber. Cei peste 30 de voluntari care se implică în proiectul nostru vor împărtăşi din aptitudinile lor beneficiarilor şi vor coordona activităţi de pictură, design vestimentar, limbi străine.  Ne propunem, de altfel, ca toţi beneficiarii să devină,  la rândul lor, coordonatori în cadrul centrului şi să asigurăm, astfel, dezvoltarea şi  continuitatea proiectului nostru. Demararea construcţiei acestui centru, astăzi, este un moment de mare emoţie şi bucurie pentru echipa Second Chance.  Este rezultatul unei munci de echipă, al unor parteneriate solide, dar mai ales al devotamentului şi dăruirii unor prieteni care au vrut să dea o şansă în plus locuitorilor comunei Berceni.“, spune Cosmina Pandele, preşedinte al Asociaţiei Second Chance.

DSC_0789Centrul va fi construit în conformitate cu reglementările UE și va include o bucătărie complet utilată, săli de instruire, camere de depozitare, bibliotecă, sală de calculatoare şi o sala de activități comunitare, toate dotate la un nivel ridicat, conform standardelor europene. Acest lucru este posibil prin implicarea sponsorilor: Villum and Velux Foundation, Danemarca (sponsor principal), Rockwool, Liebherr, Lafarge, Velux Romania, Bayer, Heineken, AISB, Apa Nova, Petrom OMV, Renault, Veolia, Colours of Romania, Oxylane.

În cadrul centrului se vor organiza programe de tip afterschool şi scoli de vară pentru copiii care provin din familii care se află în situații dificile. Cursurile de limba română, matematică, engleză, franceză vor fi ţinute de voluntari ai asociaţiei, cu scopul de a încuraja schimbări pozitive în cadrul comunității și de a îmbunătăți viața de zi cu zi în Berceni.

Mai multe despre Asociaţia Second Chance Romania şi proiectele sale puteţi afla accesând http://secondchanceromania.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.