Secretarul american al apărării, James Mattis, vizită neașteptată în Irak

James Mattis, secretarul american al apărării, a făcut o vizită surpriză în Irak, acesta aflându-se în cadrul unui turneu în Orientul Mijlociu și Apropiat, care mai apoi se va încheia în Ucraina, pentru a discuta atât despre războaiele din Siria și Irak, despre negocierile privind crearea unui stat independent al Palestinei cu capitala la Ierusalimul de Est, dar și despre conflictul din Ucraina.

James Mattis a a avertizat că lupta împotriva grupării militante Stat Islamic este departe de a se fi încheiat, notează Agerpres.

„Zilele Statului Islamic sunt cu siguranță numărate, însă lupta nu s-a încheiat și nu se va încheia în curând„, a declarat acesta la Amman.

Forțele de securitate irakiene au lansat duminică o ofensivă pentru cucerirea orașului Tal Afar, ultimul lor obiectiv în campania susținută de Statele Unite pentru învingerea militanților SI, a declarat premierul irakian Haider al-Abadi.

Citiți și Secretarul SUA al Apărării, Jim Mattis, întâlnire în Kiev cu președintele Ucrainei Petro Poroșenko pe 24 august

În Amman, Mattis s-a întâlnit cu regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, cu care a discutat despre instituirea de zone sigure în Siria, despre criza refugiaților produsă de război și despre lupta împotriva grupării extremiste Stat Islamic.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *