Sectorul industriei prelucrătoare din zona euro s-a contractat pentru a opta lună la rând

Sectorul industriei prelucătoare din zona euro s-a contractat în martie pentru a opta lună consecutiv, iar trendul negativ s-a accelerat, alimentând semnele că uniunea monetară se află în recesiune, potrivit unui sondaj realizat de firma de analiză Markit preluat de Mediafax.

“Industria prelucrătoare din zona euro a avut o lună mizerabilă în martie, scrie Reuters. Scăderile accentuate de la periferia zonei euro sunt însoţite acum de noi semne de vulnerabilitate în ţări precum Germania şi Franţa”, a declarat Chris Williamson de la Markit.

Date anunţate mai devreme pentru Germania, cea mai mare economie a zonei euro, au arătat că sectorul industriei prelucrătoare s-a contractat în martie, iar situaţia este similară în Franţa, a doua economie a uniunii monetare.

Problemele economice vor face şi mai dificilă depăşirea crizei datoriilor pentru cele 17 state ale uniunii monetare, întrucât afectează veniturile din taxe şi reduc consumul, notează Reuters.

Ţările de la periferia zonei euro au avut până în prezent cele mai mari probleme, întrucât măsurile de austeritate continuă să afecteze economia, mai ales în Grecia, unde declinul puternic al industriei prelucrătoare a continuat în martie.

Mai multe informaţii aici.

Sursa: Mediafax.ro
Sursa foto:  istockphoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *