SUA ar putea interveni militar în Siria

Statele Unite au menţionat că ar putea interveni militar în Siria, în cazul în care se vor disloca sau folosi arme chimice în această ţară, unde luptele dintre insurgenţi şi forţele guvernamentale cresc în intensitate, în special în Alep, relatează Mediafax, potrivit Adevarul.ro.

“Până acum, nu am dat nici un ordin pentru o intervenţie militară” în Siria, a declarat preşedintele american, Barack Obama, în timpul unei conferinţe de presă. Dar “dacă vom începe să vedem arme chimice mutate sau folosite, acest lucru îmi va schimba modul de gândire”, a adăugat preşedintele.

“Supraveghem situaţia atent, am pregătit o serie de planuri (…) şi le-am exprimat clar tuturor forţelor din regiune că este vorba despre o linie roşie pentru noi, şi că vor fi consecinţe enorme” dacă se va depăşi, a menţionat Obama.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a repetat că o soluţie politică în Siria nu va fi posibilă fără plecarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad, el discutând acest subiect cu noul mediator internaţional, Lakhdar Brahimi, care declarase anterior că încă nu este pregătit să ia o poziţie în acest subiect.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *