Angela Merkel: Germania nu îşi spionează cetăţenii

Angela Merkel bundeskanzlerin.deCancelarul Angela Merkel a declarat vineri că “Germania nu este un stat care îşi spionează cetăţenii”, în contextul unor dezvăluiri privind programul american de supraveghere PRISM, despre care afirmă că a aflat din presă, informează Mediafax.

În cadrul ultimei conferinţe de presă, la Berlin, înainte de pauza de vară, Merkel, care mai are două luni până la alegerile legislative, a încercat să liniştească spiritele în Germania, în urma dezvăluirilor fostului consultant al NSA Edward Snowden.

“Vreau să vă spun imediat şi foarte direct că cel ce a venit aici astăzi aşteptându-se să prezint rezultatele investigaţiilor a venit cu aşteptări greşite”, a spus cancelarul, promiţând că Berlinul va continua să exercite presiuni asupra Statelor Unite, dacă este necesar, pentru a face lumină în legătură cu activităţile de spionaj efectuate în Europa.

“Prima mea datorie este de a face tot ce trebuie pentru ca pe teritoriul german să fie aplicat dreptul german”, a spus ea, în timp ce, conform dezvăluirilor lui Edward Snowden, Statele Unite au spionat cetăţeni germani.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: bundeskanzlerin.de

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *